SummerIS 2014 – Cum a fost.

În perioada 17-27 iulie 2014, a IMG_20140724_171044avut loc cea de a doua ediție a Universității de Vară pentru Elevi – SummerIS. Universitatea de Vară desfășurată la Iași a reunit 150 de elevi de liceu din toată țara, absolvenți ai claselor a X-a și a XI-a, ce au avut ocazia ca timp de 10 zile să experimenteze viața de student, în una din cele șapte facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, implicate în proiect, printre care și Facultatea de Drept. Programul academic pentru elevii ce au optat pentru Facultatea de Drept a fost asigurat de Asociația Studenților la Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (ASD UAIC), alături de ELSA Iași, cu sprijinul cadrelor didactice si al conducerii facultatii.

   Pentru a oferi o viziune de ansamblu, programul a cuprins cursuri de o oră din majoritatea disciplinelor studiate în timpul facultății, cadrele didactice implicate fiind: lect. dr. Marius BĂLAN, lect. dr. Nicoleta DOMINTE, asist. dr. Mirela DOBRILĂ, 20140724_153653asist. dr. Carmen MOLDOVAN, asist. dr. Anca FRANTZ, asist. dr. Mihai DUNEA, asist. drd. Claudiu PUPĂZAN, asist. drd. Olga URDA, asist. drd. Andra IFTIMIEI. Partea teoretică a fost completată de o zi dedicată prezentării principalelor profesii juridice, de către: judecător Anda CIOCÎNTĂ, procuror Irinel ROTARIU, avocat asist. dr. Horia ȚIȚ și notar Ștefan COSTE.

Pentru ca experiența să fie completă, pe lângă o lecție practică de criminalistică, elevii au avut ocazia să viziteze și Tribunalul Iași, programul academic încheindu-se cu un provocator și constructiv concurs de procese simulate în materia dreptului penal, dar și cu un examen final din cele învățate pe parcursul celor 10 zile.

Pentru a le oferi o viziune mai amplă asupra a ceea ce înseamnă studenția la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în program au fost incluse și o serie de activități, precum: training-uri, prezentări ale oportunităților de studiu și joburi, târg al ONG-urilor studențești, elevii având ocazia să descopere și să cunoască și capi10307192_761403673918228_1226399422965528987_ntala Moldovei.

SummerIS face parte din proiectul Universități de Vară pentru elevi, organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), sub deviza Noi învățăm în România!, având ca principal obiectiv creșterea gradului de informare al tinerilor și efectuarea unor alegeri responsabile cu privire la viitorul parcurs profesional.