Stagii de practică EOS – KSI Romania – Testimoniale

logo.enEOS – KSI Romania este o firma de recuperări de creanțe, având ca principală arie de activitate executarea silită, iar biroul din Iasi oferă studentilor de la Drept posibilitatea de a efectua un stagiu de practică în cadrul departamentului juridic.

Această oportunitate v-a fost facută cunoscută de catre ASD prin intermediul unei retele de socializare, in luna octombrie 2015. In urma promovării s-au inscris pentru un stagiu de practica cateva zeci de studenti, iar conducerea firmei incearca selectionarea tuturor acestor studenti.

Stagiile de practica se vor desfasura pe tot parcursul anului universitar, timp de 4 săptamani, in serii de cate 4 studenti.Asadar, daca ati aplicat pentru acest internship si nu ati fost contactati inca, este posibil sa fiti selectionati luna viitoare.

Teodor Turluianu, student in anul 2, a participat la acest internship pe parcursul lunii noiembrie 2015 si ne-a raspuns la cateva intrebari pentru a ne impartasi din experienta lui.

ASD: Cum ai aflat despre acest stagiu de practica si de ce ai ales sa participi?

Tedi:Am aflat intamplator despre acest stagiu de practica, de pe grupul de facebook al Facultatii. Acolo erau postate toate detaliile de inscriere pentru acest internship si am ales sa particip pentru ca imi doream sa ma implic si in activitati din afara facultatii, care vizeaza domeniul juridic.

ASD:De ce ce un internship in domeniul executarii silite?

Tedi:Un internship in executare silita pentru ca dupa terminarea facultatii as dori sa imi incep o cariera in acest domeniu.

ASD:Cum ti s-a parut procesul de selectie?

Tedi:Procesul de selectie a fost destul de riguros, foarte asemanator cu cel pentru angajarea propriu-zisa, constand intr-un interviu prin telefon cat si unul la sediul firmei.

ASD:Ce sarcini ai avut de indeplinit pe perioada internshipului?

Tedi:Task-urile au fost numeroase si diferite de la zi la zi. Am lucrat in baza de date a firmei, dar si in baza de date a executorilor judecatoresti. Am luat contact cu toate datele debitorilor si a creditorilor, atat in forma electronica, cat si in forma palpabila, lucratul pe dosare (sute de dosare). Tot in sarcinile pe care le-am avut de indeplinit au intrat si deplasarile pe teren, la executori din diferite judete.

ASD:Ce ai invatat in cadrul acestui internship?

Tedi:In primul rand munca in echipa, o echipa de profesionisti in domeniu. De asemenea, am invat in ce consta executarea silita, care sunt toate etapele de parcurs, cum se lucreaza dosarele, care sunt cerintele executorilor si asteptarile Instantelor de judecata.

ASD:Ce ti-a placut cel mai mult la acest stagiu de practica? Prezinta-ne, pe scurt, avantajele si dezavantajele.

Tedi:Este greu de spus ce mi-a placut cel mai mult pentru ca am ramas placut impresionat de tot ce tine de acest internship. Cred ca cel mai placut lucru a fost atmosfera si modul in care se lucreaza la EOS si faptul ca noi, internii, am lucrat cot la cot cu angajatii si la final munca noastra a fost apreciata. Un mic dezavantaj ar putea fi numarul destul de restrans de deplasari pe teren, la executori.

ASD:Ce avantaje crezi ca ai obtinut prin desfasurarea acestui internship?

Tedi:Cu siguranta am dobandit o experienta in domeniu pe care Facultatea nu o poate oferi. Am lucrat o luna de zile, practic, intr-o multinationala si am luat parte la toate actiunile pe care EOS, ca firma care se ocupa cu managementul creantelor, le-a desfasurat. Pentru mine, care vreau sa urmez o cariera in acest domeniu, acest internship a fost un mare avantaj si am vazut cam cum se „mananca” acesta meserie.

ASD:Ai recomanda acest internship si altor studenti? De ce?

Tedi:Da, cu siguranta ca il recomand. Este un stagiu de practica, pe bune, in domeniu si cred ca orice student la Drept ar trebui sa aiba o astfel de experienta in Facultate. De asemenea, cei interesanti pot chiar sa se angajeze la firma pe o perioada determinata sau nedeterminata, dupa incheierea internship-ului.