Scoala de Vară la Mamaia – Societatea Academică din România

 

Societatea Academicăro-logo Română (SAR), Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Asociația Centrul pentru Educație și Dezvoltare Socială (CEDS) derulează proiectul „Mobilizarea universităților pentru combaterea discriminării”.

Proiectul contribuie la combaterea discriminării și a discursului instigator la ură în învăţământul superior, pentru realizarea unui mediu universitar liber de discriminare prin creşterea capacităţii universităților, Ministerului Educației şi a studenților de a răspunde adecvat acestui fenomen. În prezent nu există date care să releve nivelul de discriminare din universităţi, în condiţiile în care studiile arată că atitudinile intolerante sunt răspândite printre tineri. Mai multe detalii despre acest proiect, AICI.
În cadrul acestui proiect se organizează o şcoala de vară la Mamaia unde 30 de studenţi vor avea ocazia să învețe lucruri noi despre discriminare şi diversitate în universităţi, în perioada 24-28 august 2015. Vor fi patru zile de prezentări despre tipurile de discriminare cel mai des întâlnite în mediul universitar, legislația antidiscriminare și drepturilor studenților. Cazarea și masă vor avea loc la un hotel de 3* din Mamaia, iar transportul până acolo și înapoi va fi decontat. Ca să poți participa trebuie să fii student la o universitate acreditată din România, indiferent de ciclul de studii pe care îl urmezi în prezent.
Detalii despre școala de vară și despre înscrieri, AICI. Pentru a te înscrie trebuie să prezinți printr-un eseu (max. 2 pagini), desen, video, fotografie sau status pe Facebook viziunea ta despre promovarea egalității de șanse și a diversității în universităţi. Formularul de înscriere este AICI.
Termen limită înscrieri: 10 iulie 2015