Reff și Asociații lansează Lawsome, un program de training dedicat tinerilor Millennials

 

Reff și Asociații – Deloitte Legal lanseaza programul-pilot de training accelerat Lawsome, special conceput pentru studenții facultaților de drept din anii III și IV, care își doresc sa urmeze o cariera în domeniul avocaturii de afaceri și vor sa afle mai multe despre societatea de avocați și oportunitațile de cariera pe care aceasta le ofera. În cadrul Lawsome, un grup de douazeci de studenți va participa la o serie de zece workshop-uri susținute de traineri-avocați specializați din diversele arii de practica din domeniul dreptului afacerilor în care activeaza Reff și Asociații, precum și de specialiști din cadrul Deloitte.

Workshop-urile vor avea loc saptamânal în perioada februarie – martie 2017 la sediul Reff & Asociații și vor aborda într-o maniera interactiva și aplicata subiecte juridice de actualitate, precum “Due diligence: arta de a-ți face temele înainte de a intra într-o negociere de tip M&A”, „SMART-UP: IP în software sau cum sa dezvolți un start-up și sa îl protejezi din punct de vedere juridic”, dar și “Posibilitatea garantarii intra-grup a împrumuturilor: unde trage linia legiuitorul?” sau “Între curaj și abuz – Plângerile privind discriminarea și harțuirea la locul de munca (cyberbullying și cyberstalking)”.

Împreuna cu echipa de White Collar Crime din cadrul Reff & Asociații și specialiști din echipa de Forensic a Deloitte, participanții vor fi implicați în exerciții concrete de intervievare/audiere a persoanelor implicate într-o cauza penala fictiva, în timp ce echipa de litigii le va dezvalui ce sta în spatele unei pledoarii de succes, care capteaza atenția judecatorului și maximizeaza șansele de succes ale clientului reprezentat. Echipa de Real Estate va organiza un workshop în care se va replica și experimenta „live” pulsul unei negocieri a unei tranzacții imobiliare, participanții având alaturi un „client” sofisticat, iar de partea cealalta a mesei, o echipa la fel de puternica și energica alaturi de partea adversa. În plus, pe parcursul proiectului Lawsome, în funcție de preferințele personale pentru un domeniu sau altul, studenții vor avea acces la sesiuni de networking cu avocații juniori din cadrul firmei și la întâlniri informale de tipul after work cu avocați colaboratori din cadrul Reff și Asociații. Pentru o experiența cât mai autentica a ritmului și mediului de lucru dintr-o societate de avocați, fiecare participant va avea oportunitatea de a petrece o zi la birou alaturi de un avocat care îl va implica în toate activitațile sale din acea zi (job shadowing).

Mai mult, studenții vor primi recomandari și ponturi de la specialiști din domeniul Resurselor Umane despre cum sa își faca aplicația cât mai atractiva și cum sa se pregateasca pentru un interviu de angajare. La finalul programului Lawsome, participanții vor primi diplome și premii surpriza, precum și recomandari de de la avocații cu care au interacționat. Pentru a-și exersa în practica abilitațile nou dobândite, studenții vor avea oportunitatea sa continue colaborarea cu Reff și Asociații pe parcursul verii 2017, în cadrul programului de internship remunerat oferit de societatea de avocați.

Mai multe detalii  aici.

Reff-si-Asociatii