MEU Iași 2019, sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene din România

Model European Union Iași 2019 se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene din România.

Până pe 31 ianuarie, tinerii interesați de rolul lor în Uniunea Europeană au ocazia de a se înscrie aici la Model European Union (MEU) Iași 2019, care se va desfășura la Iași,în perioada 5-10 martie, în organizarea Asociației Studenților la Drept de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași (ASD-UAIC Iași).

Membrii Asociației sunt deosebit de onorați de faptul că evenimentul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene din România. Model European Union Iași este singurul eveniment de acest gen din țară care simulează procedura legislativă a UE și în cadrul căruia tinerii pot învăța în mod direct structura instituțională a Uniunii Europene prin simularea activității de ministru în Consiliul Uniunii Europene sau de membru al Parlamentului European.

Ajuns la a treia ediție, MEU Iași 2019 continuă tradiția acestui proiect inițiat în 2017, prin crearea unui cadru optim pentru simularea procesului decizional al instituțiilor Uniunii Europene, într-un context internațional multicultural, fiind totodată cea mai completă și complexă inițiativă de acest gen din România.

Limba de desfășurare a proiectului este engleza, astfel că MEU Iași 2019 le oferă participanților oportunitatea de a a-și dezvolta și abilitățile personale, pe lângă cele profesionale, într-un cadru multinațional și multicultural.

Proiectul își propune să reunească tineri din toate colturile lumii, într-un cadru organizat conform structurii instituționale a Uniunii Europene în materia actului de legiferare, pentru a oferi acestora experiența activității de ministru în Consiliul Uniunii Europene sau membru al Parlamentului European prin dezvoltarea practică a aptitudinilor specifice acestora, promovând practica valorilor europene și însușirea elementelor de dialog structurat ca mijloc de soluționare și dezbatere a inițiativelor și problematicilor în societate.