Legislația României – la Zi, consolidată și gratuită

Legislația României – la Zi, consolidată și gratuită

banner_nlex

Ministerul Justitiei a anuntat pe lansarea oficiala a Portalului legislativ, o aplicatie electronica de legislatie nationala care va permite accesul gratuit al cetatenilor si al institutiilor publice si private la o baza de date legislativa nationala, gestionata de Ministerul Justitiei.

Ministerul precizeaza ca Portalul legislativ a fost dezvoltat in cadrul proiectului „Implementarea portalului N-Lex”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013”. Valoarea totala eligibila a proiectului este de 16.486.850 lei, din care 14.013.823 lei reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul Social European, iar diferenta de 2.473.027 lei este co-finantarea asigurata de Ministerul Justitiei.

Portalul legislativ poate fi accesat la adresa http://legislatie.just.ro si, prin intermediul criteriilor de cautare disponibile in pagina principala, care genereaza liste de rezultate ordonate in functie de relevanta, permite o consultare cat mai facila de catre utilizatori. Informatii suplimentare necesare in vederea facilitarii accesarii Portalului legislativ pot fi obtinute prin consultarea ghidului de utilizare, care poate fi descarcat in format electronic direct din Portalul legislativ.

„Initierea acestui proiect de catre Ministerul Justitiei a fost determinata de necesitatea solutionarii unei probleme majore cu care se confrunta la momentul actual societatea romaneasca, si anume asigurarea accesului rapid, liber si neingradit al oricarei persoane fizice sau juridice interesate la legislatia in forma actualizata si consolidata, conditie esentiala pentru cunoasterea, respectarea si aplicarea legii in orice tip de activitate”, afirma MJ in comunicat.

„Noi cerem oamenilor sa cunoasca legea, dar in acelasi timp le pretindem sa plateasca pentru cunoasterea legii. Acest lucru nu trebuie sa se mai intample, fiecare roman trebuie sa aiba acces gratuit la tot ce inseamna legislatie actualizata. Este posibil incepand de astazi (miercuri n.r.) acest lucru, pe site-ul MJ, fiecare cetatean va gasi tot ce inseamna act normativ emis dupa 1989, intr-un format, spunem noi, prietenesc, care sa-i permita sa gaseasca ceea ce isi doreste”, a spus Cazanciuc.

Sursa: hotnews.ro