Hexagonul Facultăților de Drept 2015 – Cum a fost.

Hexagonul Facultatilor de Drept re11304090_1057570407603749_528473106_nuneste anual cadre didactice si studenti de la cele mai prestigioase 6 Facultati de Drept din tara,corespunzatoare celor 6 mari centre universitare (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova șu Timisoara). Hexagonul constituie un cadru de colaborare în domeniul învăţământului superior juridic al principalelor facultăţi de drept din ţară, având drept scop preocuparea pentru excelenţă în selecţia şi pregătirea studenţilor,precum şi în cercetarea ştiinţifică desfăşurată de cadrele didactice.

Competitia este structurata pe 2 tipuri de probe: probe stiintifice (disciplinele:Drept penal, Drept civil, Drept constitutional) si probe s11258688_1057570414270415_297188247_nportive (fotbal, streetball, tenis de masa, sah).

Ediția 2015 a avut la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca iar în urma derulării competiției, facultatea noastră s-a clasat pe poziția a cincea la clasamentul general. Cu toate acestea, colegii noștri au obținut locul 3 la proba de drept penal, locul 3 la proba sportivă fotbal și locul 2 la tenis de masă.  Mai multe detalii despre clasamente, pot fi accesate aici.

Întrebat despre experiența acestei ediții, colegul nostru Luca Sebastian din anul III, grupa A3, pe care îl felicităm pentru premiul III obținut la Drept penal, ne-a povestit următoarele:

La nivel administrativ, competiția s-a bucurat de o organizare impecabilă, singurul obstacol care a dat batai de cap organizatorilor fiind redactarea și corectarea lucrărilor probei de Drept civil, problema cu care participanții s-au obișnuit în ultimii ani.

Interesul pentru aceasta competitie trebuie sa fie cu atat mai mare, cu cât ediția de anul viitor va fi organizată de catre Facultatea de Drept din Iași. Cu toate că în calitate de gazde va trebui sa ne tratăm oaspeții cu bunavoință, cu ocazia probelor care se vor derula va trebui sa obținem un rezultat cât mai satisfăcător.

Acest prilej va fi unul foarte bun de a pregăti temeinic această competiție, astfel încât rezultatele să demonstreze că prima Facultate de Drept din țară își merită titulatura și tradiția academică. Desi rezultatele din ultimii ani  sunt perfectibile, imi doresc ca editia din 2016 sa ne aduca rezultate cat mai satisfacatoare, și de ce nu, să exprimentăm emoțiile câstigării competiției.

Cu privire la competiție, aceasta este foarte stransă în toate probele de concurs. Anul acesta, la disciplina Drept penal (lot din care am facut parte si eu, alături de alte doua colege) rezultatele care au stabilit ierarhia primelor 3 locuri au fost atat de stranse, încat potențial de reușită există cu siguranță.

Competitia de anul acesta de la Cluj a fost impresionantă, nu numai prin condiții și logistică, dar și prin prisma activităților care s-au derulat pe parcursul celor 3 zile. Deși spiritul competitiv există în cadrul fiecărei facultăți participante, experiența participării la Hexagonul Facultăților de Drept nu se poate descrie în cuvinte.

 

După 6 ani, editia de anul viitor, 2016,  va fi organizata de Facultatea de  Drept din Iasi. Cu aceasta ocazie, toți studenții interesați pot lua legatura, o data cu începerea noului an  universitar, cu cadrele didactice, în vederea furnizarii de noi informatii și în vederea pregătirii, lucru pentru care îi încurajăm.11025782_829262893786975_3406937974526592126_n