EdJust ajunge la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Studenţii facultății de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, vor susţine seminarii de educaţie juridică la două clase (a XI-a) din cadrul Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la invitația organizatorilor acestei activitati, profesor Ariadna Maximiuc, directorul liceului, profesor Loredana Ciobanu, director adjunct si profesor Camelia Trofin. Activitatea se va desfășura miercuri 16 noiembrie între orele 14,00-15,00, în cadrul Săptămânii Educației Globale.

Combaterea infracționalității în râdul minorilor, reducerea numărului de victime minore, precum15036741_1800403600208539_6133767054429967826_n și creșterea gradului de responsabilitate socială presupune un proces de durată care vizează mai multe paliere.

În decurs de aproximativ 11 luni, prin acest proiect am reușit să atingem mai multe obiective de interes atât pentru comunitatea locală, cât și pe plan regional și național.

Necesitățile mediului educațional de a răspunde cerințelor actuale în privința unei culturi juridice de bază a cetățeanului este acută, întrucât programa școlară nu acoperă acest palier. În acest sens, școlile și liceele în care am avut ocazia să mergem au avut ca rezultat, o comunitate de elevi informată, conștientă de riscurile ce pot apărea dar și de consecințele unei eventuale fapte relevante penal. În acest sens, am activat și în licee în care mare parte a elevilor fuseseră sancționați fie cu avertisment, fie contravențional, aspecte sub care cadrele didactice nu reușeau să impună o anumită conduită. În acest din urmă caz, proiectul a fost foarte bine primit, elevii manifestând un interes ridicat.