Asociația Studenților la Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost nominalizată la Premiul de Excelență IER ediția 2018

Asociația Studenților la Drept a fost nominalizată pentru Premiul de Excelență IER,ediția 2018, ca urmare a implementării și organizării proiectului Model European Union.

Ediția de anul acesta a Model European Union Iași, proiect desfășurat de ASD, a avut loc în perioada 14-18 martie 2018, sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România. Scopul proiectului a fost unul ambițios: simularea procesului decizional al instituțiilor europene.

 Inițiativă unică în România, acest proiect a debutat în anul 2017, amplitudinea și reușitele acestuia crescând cu fiecare ediție. Continuând tradiția stabilită la prima ediție, prin crearea unui cadru optim pentru simularea procesului decizional al Uniunii Europene, într-un context internațional multicultural, MEU a fost și anul acesta un succes răsunător.

Această ediție a reunit 75 de participanți din 8 țări membre ale Uniunii Europene, dar și din alte state. Pe ordinea de zi s-au aflat numeroase subiecte ce au invitat participanții la dezbateri și polemici, în urma cărora aceștia și-au valorificat și dezvoltat multiple competențe, dar și cunoștințele referitoare la entitatea numită Uniune Europeană. Reamintim în special dezbaterile în ceea ce privește înființarea Biroului Procurorului European și contractele privind tranzacționarea bunurilor în mediul digital.

În măsura în care proiectul  va acumula „experiență”, este o urmare evidentă că acesta va atrage atenția și recunoștința celor ce promovează aceste inițiative. Faptul că ASD a fost nominalizată pentru primirea prestigiosului Premiu de Excelență al Institutului European din România este o mare onoare pentru noi toți, de aceea așteptăm cu nerăbdare festivitatea de premiere, care va avea loc în data de 14 decembrie 2018, la Hotel Ramada Majestic din București (Calea Victoriei), la finalul Conferinței anuale a Institutului European din România.